“Lojë në lojë’’ morri pjesë në skenën e Prizrenit

Yazıcı-dostu sürüm

Punëtoria e Teatrit "Oyunbozan" u takua me audiencën e tij në Prizren për herë të parë me një shfaqje për fëmijë të quajtur "Oyun Oyun İçinde". Lojë, e cila u zhvillua me shumë interes dhe pjesëmarrje, që u vlerësua shumë nga fëmijët.

Loja teatrale e cila u vu në skenë në Sallën Lumbardhi në bashkëpunim me Konsullatën e Përgjithshme të Prizrenit dhe İnstitutin Yunus Emre, në bashkëpunim me Drejtorinë e Turizmit dhe Zhvillimit Ekonomik të Komunës së Prizrenit, Shoqatën e Mësuesve Turk të Kosovës, Shoqatën e Grave Orkide në Prizren dhe me Projektin e Zhvillimit Personal dhe Edukimit. Rreth 300 shikues morën pjesë në shfaqje, e cila u përfshinte nga prindërit dhe fëmijët e shkollave në Prizren dhe nga fëmijët e kurseve të organizuar nga İnstituti Junus Emre

Autori Yaşar Elmas e filloi lojën duke vendosur një dialog me fëmijët në formën  pyetëse dhe përgjigjes.  ‘Lojë në Loljë’ është një lojë e bazuar në ëndrrën e një fëmije që fle në një kompjuter dhe është një lojë ku vlerat njerëzore dhe sociale janë në pararojë. Ai përfshin median sociale, internetin dhe imagjinatën e fëmijëve. Me një trillim të këndshëm, ku gjithashtu merret me efektet negative të mediave sociale dhe mjeteve të komunikimit për një fëmijë. Ai theksoi;  Nasrettin Hoxha, Robin Hood, Don Kishoti, Keloglani, Hirushja dhe Hacivat-Karagöz, siç është tregimi i të dyja kulturave lindore dhe perëndimore të vlerave të përbashkëta të njerëzimit është një lojë që paraqet vlerat e përbashkëta të njerëzimit.  Në fund të lojës, fëmijët morën shumë foto me aktorët.