Fikri Şişko Prizren'de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova İmza Dergisi, Türkçem Dergisi ve Prizren Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle şair, yazar, hukukçu Fikro Şişko’nun vefatı dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Törene Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova Meclis Başkan Vekili Müferra Sinik, International Maarif Schools Of Kosova Koordinatörü Mesut Özbaysar, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Ülker, aile yakınları ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Fikri Şişko’nun biyografisinin okunması ile başlayan anma töreni Rengin Rıfat tarafından hazırlanan sinevizyon ile devam etti.

Meclis Başkan Vekili Sinik konuşmasında, Kosova Türk Toplumu’nun yeri doldurmayacak bir hukukçu, şair, yazar ve ressamı kaybettiğini belirterek, Arnavut ve Boşnaklara Türkçeyi sevdirmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti.

Enstitü Müdürü Mehmet Ülker, Fikret Şişko’nun Balkan topraklarında Türk kültürünün ayakta kalması ve güçlü durması için birçok çalışma ve eser verdiğini belirtti.

Kosova Türk Yazarlar Birliği Başkanı Agim Rifat Yeşeren, 30 yıl önce yazdığı “Benim Adım Arkadaş” şiiriyle konuşmasına başladı. “Fikri Şişko ister mesleki, ister akademi hayatında, ister edebiyat, sanat, ister doğa sevgisi konusunda kendisiyle gurur duyduğum, bir arkadaştı.” dedi.

Program aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.