“Oyun Oyun İçinde” Prizren'de Sahne Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Oyunbozan Tiyatro Atölyesi “Oyun Oyun İçinde” adlı çocuk oyunu ile ilk kez Prizren’de seyircisiyle buluştu. Yoğun bir ilgi ve katılım ile gerçekleşen tiyatro oyunu, çocuklardan büyük beğeni topladı.

Tiyatro oyunu; T.C. Prizren Başkonsolosluğu ve Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde, Prizren Belediyesi Turizm ve Ekonomik Kalkınma Müdürlüğü, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, Orkide Prizren Kadınlar Derneği ve Kişisel Gelişim ve Eğitim Projesi iş birliğinde Lumbardhi Salonunda sahnelendi. Enstitünün Türkçe kursları düzenlediği okulların öğrencileri ve Prizren’de Türkçe eğitim gören çocuklar ile velilerinin de yer aldığı gösterime yaklaşık 300 seyirci katıldı.

Oyuna çocuklarla soru cevap şeklinde bir diyalog kurarak başlayan Yazar Yaşar Elmas oyun hakkında, “Bilgisayar başında uyuyan bir çocuğun rüyasından yola çıkılarak kurgulanan bir oyun olan ‘Oyun Oyun İçinde’, insani ve toplumsal değerlerin ön planda olduğu bir oyun. İçerisinde sosyal medyadan da, internetten de, çocukların hayal gücünden de bahsediliyor. Keyifli bir kurguyla; sosyal medyanın, iletişim araçlarının bir çocuk için oluşturabileceği olumsuz etkileri de konu alıyor. Nasrettin Hoca, Robin Hood, Don Kişot, Keloğlan, Sindirella ve Hacivat-Karagöz gibi hem doğu hem de batı kültürlerine ait hikâye kahramanlarının dilinden insanlığa ait ortak değerleri izleyiciye sunduğu bir oyundur.” dedi.

Oyunun sonunda  çocuklar, oyuncularla bol bol hatıra fotoğrafı  çektirdi.