Prizren'de Şiir Şöleni

Yazıcı-dostu sürüm

Prizren Yunus Emre Enstitüsünde 21 Mart 2019 tarihinde Üsküp - “Köprü” Kültür Sanat Derneği, Kosova Türk Yazarlar Derneği, “Doğru Yol” Türk Kültür Sanat Derneği “Nazım Hikmet” Edebiyat Kolu, Uluslararası Balkan Üniversitesi, Türkçem ve Köprü Dergileri iş birliğiyle şiir şöleni düzenlendi.

“21 Mart Dünya Şiir Günü” nedeniyle düzenlenen programa, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Subayları, Kosova Yunus Emre Enstitüleri Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula ve çok sayıda edebiyatsever katıldı.

Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç, “Şiir; uyuyan, derinlerde bir yerlerdeki heyecanı, duygu fay hattını tetikleyendir. Güzelliğe kürek çeken, büyük bir yürektir şiir. Savunmanın değil, atağa durmanın harcıdır. Şahlanan at, yağmur sonrası gökleri süsleyen gökkuşağıdır. Evet, şiir mutlaka gökkuşağı olmalı, yaşamın tüm renklerini içine almalı…” dedi.

Kosova Türk Yazarlar Derneği Şeref Başkanı İskender Muzbeg ve Köprü Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Leyla Şerif Emin de şiir yaratıcılığıyla ilgili görüşlerini ve kendi şiirlerini edebiyatseverlerle paylaştılar.

Balkan Türk Edebiyatının neoklasik şairlerinden Abdülfettah Rauf’ un şiirleriyle devam eden şölen Nevzat Şundo ile Reyhan Kantarcı’nın düetiyle sona erdi.