23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı Resepsiyonu Prizren’de düzenlendi.

Yazıcı-dostu sürüm

Kosova Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Priştine Büyükelçiliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) destekleriyle düzenlenen 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramı haftası etkinlikleri düzenlenen resepsiyon töreni ile son buldu.

Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetim Bakanı ve Tertipleme Kurulu Başkanı Mahir Yağcılar’ın açış konuşmasını yaptığı törene, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Priştine Büyükelçiliği Ambasada Turke në Prishtinë Büyükelçisi Çağrı Sakar, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan bakan ve bakan yardımcıları, milletvekilleri, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Başkonsolosu, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Üsküp Kültür ve Tanıtım Müşaviri, uluslararası ve Türk kurumları temsilcileri, belediye başkanları, STK ve medya kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kosova Türkleri Milli Bayramı’nın önemine işaret eden Bakan Yağcılar, “Genç nesillere sevgi tohumları ekmeyi, değerlerimize değer katmayı, toplumsal gücümüzü artırmayı, daha güçlü bir dayanışma sergileyerek siyasi ve toplumsal temsiliyetimizin artırılmasını sağlayacak çalışmalar neticesinde 11 yıldır bıkmadan, usanmadan bu organizasyona can vermeye çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Kosova Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj, Kosova Türk toplumunun ülkesi ile Türkiye arasındaki ikili ilişkiler açısından güçlü bir köprü görevi gördüğünü vurguladı. Türkiye’nin, özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bu süreçte görev almış başbakan ve bakanların Kosova’nın kalkınması ve uluslararası arenada tanınması için verdiği desteklerin yakından şahidi olduğunu söyledi.

Bakan Kaymakçı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kosova Türkleri Milli Bayramı nedeniyle gönderdiği tebrik mesajını okudu. “Sizlere Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve Türkiye’deki akraba ve dostlarınızın selamını getirdim.” diyen Kaymakcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, güçlü ve demokratik bir Kosova’nın yanında daima olacaktır. Zor gününde de bayramında da hep burada olacağız. Türkiye, Kosova’nın uluslararası toplumda hak ettiği yere gelmesi için her türlü çabayı sürdürecektir. Kosova ile mükemmel ilişkilerimiz var ve her alanda iş birliğimizi geliştiriyoruz.” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Enver Hoxhaj ve Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı’nın konuşmaları ardından, tören Doğru Yol Tksd Prizren Türk Sanat Müziği Kolu ve Kadınlar Korosu konseri ile sona erdi.