Ankara’ya Üç Boyutlu Bakış

Yazıcı-dostu sürüm

Ankara Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Uz. Dr. Evren Sertalp’in, Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde 3 Kasım 2015 tarihinde üç boyutlu fotoğraf sergisi açıldı.

Sergi açılışında hazır bulunanları selamlayan Prizren Yunus Emre Enstitüsü İdari Sorumlu Okutmanı Gökhan Yağcı, açılan sergiyle Kosova’da bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kosova’da ilk kez bir üç boyutlu serginin açıldığını belirten Gökhan Yağcı serginin iki hafta süreyle Kültür Merkezimizde sergileneceğini belirtti.

Üç boyutlu arttırılmış gerçeklik ve hologram teknolojileri alanlarında çalışmalarını sürdüren Uzman Dr. Evren Sertalp, daha önce de Türkiye ve diğer ülkelerde farklı konulu üç boyutlu fotoğraf sergileri açtığını anlatırken Kosova’da ilk sergisini açtığını belirtti.  

Yunus Emre Enstitüsü Prizren Türk Kültür Merkezi sergi salonunda açılan sergide zaman içinde süren yaşanmışlıklar, Ankara Kalesi ve çevresinde gözlemlenen değişiklikler gözler önüne serildi.

Üç boyutlu sanattın çok çalışılmış bir alan olmadığına değinen Sertalp, sergilenen Ankara Kalesi ve çevresindeki evlerin eski hallerinin artık sadece fotoğraflarda kaldığını, kentsel dönüşüm projesinde buradaki evlerin de değişikliklere uğradığını ifade etti.

Çekilen fotoğraflar dijital ortamda filtrelenmiş ve ortaya çıkan üç boyutlu görsellerin yer aldığı sergi 25 Kasım 2015 tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecektir.