İçimdekiler Fotoğraf Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Prizrenli Fotoğraf Sanatçıları Elmedina Arapi ve Sibel Sumuç tarafından hazırlanan “İçimdekiler” adlı Fotoğraf Sergisi 27 Kasım 2015 tarihinde Prizren Yunus Emre Enstitüsü açıldı. 

Sergi açılışında konuşan Prizren Yunus Emre Enstitüsü Kültür - Sanat Koordinatörü İsa Sülçevsi, fotoğraf sergisinin hazırlanış sürecinde Kosova Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da sanatçılara destek verdiğini belirtti. İnsanların iç dünyasını yansıtmak için üst üste fotoğraf çekim tekniğini kullanan sanatçıları kutlayan Sülçevsi, sonraki faaliyetlerde de Yunus Emre Enstitüsü olarak yerel sanatçıların desteklenmeye devam edileceğini belirtti. 

Türkiye mezunlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen açılışta sergi sahibi fotoğraf sanatçıları çalıştıkları teknik ve sergileriyle vermek istedikleri mesaj hakkında kısa bilgiler verdiler. Dördüncü fotoğraf sergilerini açtıklarını ifade eden Elmedina Arapi, serginin ana temasının; İnsanların içindekileri yani duyguları, istekleri, hayalleri veya dışa vuramadıklarını  portrelerin yani yüzlerinin üzerine yansıtmaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Açılışın ardından genç sanatçı Eda Kantarcı misafirlere nefis bir flüt dinletisi sundu.

“Double exposure” denilen üst üste çekim tekniğiyle fotoğraflardan oluşan sergi, bir aya yakın bir süre ziyaretçilere açık olacaktır.