KOMEK Kursları Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları kapsamında giyim/mefruşat, ıslak keçe, ahşap yakma, ahşap boyama, takı tasarım, kurdela nakış, kâğıt rölyef hediyelik eşya yapımı branşlarında düzenlenen üç aylık kurs sona erdi.

Prizren Belediyesi ve TİKA tarafından desteklenen kursları başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifikaları verilirken kursiyerlerin el emeği ürünlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Prizren Yunus Emre Enstitüsünde düzenlenen açılış programına Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, TİKA Kosova Koordinatörü H. Burak Ceren, Prizren Belediyesi Turizm ve Ekonomik Kalkınma Müdürü Sevil Liman Kazaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Prizren Belediye Başkanı Haskuka, toplumun gelişmesinin ancak bireylerin kendini geliştirebilmesiyle mümkün olduğunu belirttiği açış konuşmasında, “Prizren’de büyük bir genç ve çalışmayı seven nüfusa sahibiz. İlerleyen dönemlerde de projeyi tekrarlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turizm ve Ekonomik Kalkınma Müdürü Kazaz, "Kursiyerlerimizin eğitimlerin tamamlanmasının ardından sipariş almaya ve gelir elde etmeye başladıklarını öğrendik. Kadınlarımızın ekonomik hayatta kendi ayaklarının üzerinde durmaları ve aile ekonomisine katkı sağlamaları bizim kurs projesine başlarken en büyük amacımızdı." dedi.