Mehmet Akif Ersoy Ata Diyarı Kosova’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Prizren Yunus Emre Enstitüsü, İstiklâl Marşı’nın 95. kabul yıl dönümünü dolayısıyla, 14 Mart Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti Prizren Konsolosluğu, Kosova Türk Yazarlar Derneği ve Doğru Yol Kültür Sanat Derneğinin de katkılarıyla düzenlenen programa; Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova Cumhuriyeti Milletvekilleri, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Prizren Belediyesi yetkilileri, T.C. Diyanet İşleri Müşaviri, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı temsilcileri ve Kosova’da çeşitli uluslararası kurumlarda görev yapan diplomatların yanı sıra çok sayıda Prizrenli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Bülent Üçpunar ve Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, yaptıkları selamlama konuşmalarında, İstiklal Marşı’nı kaleme alan Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle hem o döneme hem de bugüne ışık tuttuğunu vurgulayarak Ankara’da düzenlenen terör saldırısını kınadılar.

Kosova Cumhurbaşkanlığı Danışma Konseyi Üyesi Taner Güçlütürk ise günün anlam ve önemiyle ilgili, “Türk Edebiyatı Denince Mehmet Akif Ersoy” adlı sunumuyla, Ersoy’un edebi yaratıcılığı üzerine durdu. Güçlütürk, Ersoy’un aziz hatırasını çeşitli etkinliklerle yâd etmeye devam edeceklerini söyledi.

Program, Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan belgesel gösterimi ile son buldu.