Prizren’de 4. Fotoğrafçılık Kursu Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde 4. kez düzenlenen fotoğrafçılık kursu sertifika takdimi 13 Haziran 2015 tarihinde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Tören, kurs eğitmeni ve fotoğraf sanatçısı Nafiz Lokvica'nın hazırladığı, kursiyerlerin değişik fotoğraflarının sunulduğu bir video gösterisiyle başladı. Kursiyerlerin, teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra çıktıkları fotosafaride çektikleri kareler, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Lokvica törende yaptığı konuşmada, Prizren Yunus Emre Enstitüsü ile çalışmaktan çok memnun olduğunu ve kurs vesilesiyle Arnavut, Türk ve Boşnak toplumunun mensuplarının aynı amaç için bir araya gelip aynı ortamı paylaştıklarını görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Sanatçı sözlerine, “Bu kursta sadece profesyonel bir şekilde fotoğraf çekmeyi değil aynı zamanda bir aile olmayı da öğreniyoruz, kursiyerlerimiz aynı dili konuşmasalar da dostluk diliyle birbirini anlayabiliyor” diye devam etti. Törende ayrıca kursa katılan öğrenciler de kurs boyunca yaşadıkları tecrübeleri salonda bulunanlarla paylaşırken kurs sayesinde yeni bir meslek edinme fırsatı yakaladıklarını belirtip teşekkürlerini ilettiler.

Konuşmalar sonunda 27 Şubat -7 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen fotoğrafçılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.