Prizren’de Ebru Kursu Yıl Sonu Sergisi ve Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Balkanlarda Geleneksel El Sanatlarının İhyası "Ustadan Çırağa" projesi kapsamında Prizren Yunus Emre Enstitüsü tarafından Halkbank’ın desteğiyle yürütülen Ebru Kursu, 13 Haziran 2015 tarihinde Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde yılsonu sergi açılışı ve sertifika töreni gerçekleşti.

Enstitü Müdürü Bülent Üçpunar sertifika töreninde yaptığı konuşmada “Sanat uzun ve bitişi olmayan bir yolculuktur. Kursiyerlerimiz burada temel eğitimlerini aldıkları ebru sanatını gelecekte daha ileri boyutlara taşıyacaklarını inanıyorum. Kursiyerlerimiz arasında birçok genç sanatçı adayımız var; bu gençlerimizin ileride en köklü sanatlarımızdan biri olan ebrunun gelişimine büyük katkıda bulunacaklarına inanıyorum” dedi.

Ebru sanatı ustası Zafer Kıyıcı tarafından verilen kursa iki yıl boyunca geniş bir katılım sağlanmasının yanı sıra, her yaştan kursiyer hem kökü yüzyıllara dayanan bir sanat dalının inceliklerini öğrenme hem de Yunus Emre Enstitüsünü yakından tanıma fırsatı buldular.

Kurs vesilesiyle Türk, Arnavut ve Boşnakların buluşma yeri hâline gelen Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde yapılan sertifika töreninde kursiyerlere katılım belgeleri takdim edilirken, davetliler kursiyerlerin elinden çıkan sergi ürünlerine karşı beğenilerini dile getirdiler.