Prizren’de Şeker Sanat Evi Tezhip ve Minyatür Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Balkanların en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Prizren’de Kosova Sanatçıları Derneği’nin girişimiyle uluslararası çapta pek çok sanatçının bir araya geldiği 13. Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali’nin açılışı 23 Mayıs 2015 tarihinde Prizren Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlendi.

Festivalin ilk faaliyeti Tezhip ve Minyatür sanatçısı Sabriye Şeker ve Şeker Sanat Evi sanatçılar tarafından düzenlenen Tezhip ve Minyatür Sergisi  oldu.

Sergide; Hülya Toksöz, Berrin Topbaş, Ümit Üstün, Hafize Uygal, Sabriye Şeker, Sevil Bayrak, Nezaket Cebeci, Gülsüm Yiğitürk, Çiğdem Ustaoğlu, Ayşegül Nalçacı, Silva Atiniz, Ajda Dizarlı’ya ait 30 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel Türk el sanatlarının görkemine ve önemine dikkat çeken Sabriye Şeker yaptığı konuşmada “Kendi değerlerimizi ancak bize ait olan kültür ve sanatımıza sahip çıkarak onu tanıtma amaçlı çalışmalar yaptığımızda koruyabiliriz, başkalarını taklit ederek değil” ifadesiyle dile getirdi.

Hat, tezhip ve minyatürün bir arada buluştuğu “Aşk” konulu sergi, hem sergi açılışına katılanlar hem de sergiyi görmeye gelen Prizrenli sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.