Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prizren Yunus Emre Enstitüsünü Ziyaret Etti

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Kosova Cumhurbaşkanı  Hashim Thaçi’nin görev devir teslim törenine katılmak üzere Kosova’ya gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde 8 Nisan 2016 tarihinde Prizren Yunus Emre Enstitüsünü de ziyaret etti. 

TBMM Başkanı Kahraman, Prizren Yunus Emre Enstitüsünde Kosovalı Türk Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle de bir araya geldi. Kahraman’ın başkanlık ettiği TBMM heyette Kosova ile parlamentolar arası ilişkileri sürdüren milletvekilleri de yer aldı. Kosovalı soydaşlarla gerçekleşen buluşmada Türkiye Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye Prizren Başkonsolosu Selen Evcit de hazır bulundular. Buluşmada ayrıca Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Mamuşa Belediyesi Başkanı ve Kosova Türk Adalet Partisi Genel Başkanı Arif Bütüç de Kosova Türklerinin siyasi kanadını temsilen katıldılar.

Türkiye Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova’da Türk topluluğunun burada Türkçenin ve Türk varlığının yaşatılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında olduğu gibi Kosova’nın demokratik bir cumhuriyet olarak uluslararası toplumun içerisinde hak ettiği yeri almasında daima oynadıkları yapıcı rolünün gurur kaynağı olduğunu belirtti. Büyükelçi Kılıç, toplantıda hazır bulunan Prizren’deki sivil toplum kuruluşlarını kısaca tanıttı. 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosovalı Türklerden birlik içinde olmalarını talep etti. Salonda gördüğü tablodan son derece memnun olduğunu kaydeden Kahraman, birlik ve beraberliğin, ayakta kalmanın en önemli unsuru olduğuna işaret etti. 

Kosova’da Yunus Emre Enstitüsü’nün üç merkezinin faaliyetleri nedeniyle memnuniyetini ifade eden Meclis Başkanı, kültür ve sanatın önemine de vurgu yaptı. 

Toplantıya katılan Türk STK temsilcileri de derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kosova'ya sağladığı desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundular.