"Kelimenin Kalbi" Balkanlar Turunu Tamamladı

Yazıcı-dostu sürüm

Terörle mücadelenin hemen her alanında görev almış bir emniyet müdürü olan Ahmet Sula, özellikle genç nesillerde bir farkındalık oluşturmak ve bu farkındalığı sağlamlaştırmak amacıyla yürüttüğü resim, güzel yazı, söz, şiir sergileri, konferans ve söyleşi çalışmalarından Resim Sergisi ve Güzel Yazı canlı performans etkinlikleriyle Bosna Hersek’in Saraybosna, Sırbistan’ın Belgrad ve Novi Pazar, Kosova’nın Prizren kentlerinde Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde sanatseverlerle bir araya geldi.

16. Ekim'de Prizrenin tarih kokan Şadırvan Meydanında açılışı yapılan serginin açılışına, T.C. Prizren Başkonsolosluğu Muavini Cenk Şen, Türk Temsil Heyet Başkanlığı Temsilcileri, Prizren Belediyesi Gençlik Spor ve Kültür Müdürü Ehad Oreshka, Prizren Belediyesi Ekonomi ve Finans Müdürü Ertan Simitçi, Prizren Belediyesi Kültür ve Turizm Müdiresi Sevil Liman Kazaz, Maarif Schools of Kosova Prizren Müdürü Ali Sedat Arslan'ın yanı sıra Türk sivil toplum temsilcileri,gazeteciler ve sanatseverler katıldı.

Türk-İslam Sanat Felsefesi hakkında katılımcıları bilinçlendirerek, kendilerini ve insanı tanıma yolculuğuna çıkarıp, nihayetinde insanlığın iyi ve doğru olan hasletlerde birlik ve beraberliği için sağlıklı ve kalıcı bir iletişim kurulması hedeflenen sergide 40'a yakın eser yer aldı.