Prizren'de El Sanatları Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Orkide Prizren Kadınlar Derneği, “Yağlı Boya ve Kurdele Nakışı Sanatının Buluşması” adlı sergilerinin açılışını Prizren Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirdi. Programda; Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Kosova Meclis Başkan Vekili Müferra Sinik, Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı temsilcileri, Türk İş birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kosova temsilcileri, International Maarif Scholls of Kosova Direktörü Mesut Özbaysar, Yunus Emre Enstitüsü temsilcileri yer aldı.

Meclis Başkan Vekili Sinik konuşmasında;  kursiyerlerin Orkide Kadınlar Derneğinin bünyesinde, kendine has bir şeyler yapabileceğini gördüğünü belirterek, "Bizler el emeği göz nuru olan bu çalışmalarda kendi içlerindeki mutluluğu, hüznü, sabrı, bir hanıma yakışır her ne varsa görmekteyiz." ifadesini kullandı.

Orkide Kadınlar Derneği Başkanı Sevgi Kervan, proje ile Prizren'de kadınların görsel veya resim sanatı eksikliğini bir nebze de olsa giderebilmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Kervan, "El sanatları kursu yardımıyla az bir maliyetle kadınlarımızın yeteneklerini öne çıkartarak kimilerine hobi alanı kimilerine de istihdam alanı sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçladık." diye konuştu.

El sanatları sergisi hem açılışa katılan hem de sergiyi gezmeye gelen Prizrenli sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.